Blog

Så ofte skal du gå til tandlæge

Tandlægebesøg er ikke noget, som ret mange glæder sig til. Faktisk frygter mange et besøg hos tandlægen. Gør du også det? Måske har du tandlægeskræk eller måske er du bange for, at regningen vil blive alt for dyr, når du er færdig, og derfor tænker du, at det er bedre at blive væk.

Det siges, at du altid bør gå regelmæssigt til tandlæge. Det er bedre for din mundhygiejne, og tandlægeregningen vil med garanti heller ikke være lige så dyr, hvis du tager problemerne i opløbet, og forebygger og vedligeholder dine tænder. Men hvor ofte bør du egentlig tage til tandlæge?

Rettidig omhu

Det er meget forskelligt, hvor ofte du bør besøge din tandlæge. Førhen mente man, at du skulle tage til tandlæge cirka to gange om året, men i dag er det meget forskelligt, hvor ofte du har brug for tandlægetjek. Det afgøres i høj grad af, hvor stor risiko du har for at få mund- og tandsygdomme, om du før har haft sygdomme i munden, og om du mærker smerter.

Det bedste råd, du bør huske på, er rettidig omhu. Det vil altså sige, at du bør gå til tandlæge så ofte, som det er nødvendigt. Det er bedre at booke en tid hos din tandlæge for tidligt end for sent. På den måde mindsker du risikoen for at udvikle store tand- og mundproblemer. Derudover kan det være, at du har brug for flere eller færre tandlægebesøg afhængig af:

  • Har du særlig sygdomsaktivitet nu?
  • Har du tidligere haft sygdomme der relaterer sig til mund og tænder?
  • Hvordan er din risikoprofil i forhold til at udvikle mund- og tandproblemer?

Tandlæger i Ringsted

Din Ringsted tandlæge sender en påmindelse ud hvert halve år, hvor du får besked om, at det er tid til dit regelmæssige tandlægetjek. Her får du også sendt en tid med, som er bestilt til dig. Som tidligere nævnt er det altid en god idé at tage imod dette regelmæssige tjek hos din tandlæge, og for mange er det lettest at få tilpasset kalenderen til den tilbudte tid, så du får det overstået, og så du ikke selv skal i gang med at ringe eller skrive for at bestille en tid.