Blog

Nyt tag? Vælg eternittag!

Dit hus bliver slidt med tiden. Dette gælder alt fra døre og vinduer til dit tag. Og særligt taget er udsat, når vind og vejr tager fat i de kolde måneder. Derfor gælder det også om at vælge et solidt og sikkert tag, der kan holde dit hus tørt i mange år. Er dit tag ved at være slidt, eller er det hullet og trænger til et skift? Så skal du kigge på nye tagplader. Her kan du med fordel overveje at bruge eternitplader til dit nye tag. Det er der nemlig flere gode fordele ved.

Lette og holdbare plader

Eternittage har i mange år været et populært valg. I gamle dage var eternittage dog lavet delvist af asbest, og derfor fravalgte man dette senere. Men nu om dage kan du få smarte, holdbare og lette eternitplader, der kan beskytte dit hus fra vind og vejr i mange år. Nu om dage omtaler man også eternit som fibercement. Fibercement bruges både som tagplader eller som belægning på facader. 

Fibercement er også et godt valg til dit tag, fordi det er så let. Den lave vægt gør det nemlig let at montere pladerne, og der er derfor penge at spare ved monteringen af disse. Uanset om du gør det selv, eller om du skal have professionel hjælp, så klares opgaven hurtigt og smertefrit.

Gode fordele ved eternittag

Eternit er dog ikke bare let og holdbart. Det har mange gode kvaliteter, som gør det til et oplagt valg, når du skal kigge på nyt tag. Her er blot nogle af de smarte fordele ved et eternittag:

  • Eternitplader holder svampe, alger og fugt ude og bidrager til et bedre indeklima.
  • Eternitplader skal ikke vedligeholdes, og du slipper derfor for besværet ved rengøring af disse gennem årene.
  • Eternitplader er en brandsikker løsning, der hæmmer ild. Derfor vil det kunne holde på en eventuel brand, og der vil ikke opstå yderligere skader på din ejendom.
  • Eternitplader er billige, og du spare derfor penge i sammenligning med andre plader.

Skal du have nyt tag? Så kan du med fordel overveje et tag i Cembrit eternit!