Blog

Kom ud og gå igen med en stok

Et ældre par går med stok

Hvis du har svært ved at gå langt ad gangen, kan det være, at du ikke længere nyder godt af hyggelige gåture i det fri. Du behøver dog ikke undvære gåture, hvis blot du har den ekstra støtte, der er brug for. Her kan stokke være en rigtig stor hjælp, hvis du vil have lidt støtte på gåturen.

Særligt mange ældre mennesker får med tiden en smule gangbesvær, hvilket gør det lidt hårdt at gå langt ad gangen. Det behøver dog ikke være ensbetydende med, at du skal give helt op på det. Mange får energi og glæde ud af en god gåtur og med den rette stok, er det intet problem at komme afsted.

Sådan vælger du den rette stok

Der findes mange forskellige stokke nu om dage, og det handler om at vælge den, som bedst opfylder dine behov. Når du skal finde den perfekte stok til dig, er der nogle ting, du bør overveje inden.

  • Hvilken situation skal du bruge din stok til?

Der kan være stor forskel på, hvornår der egentlig er behov for en stok. Går du meget i for eksempel skove, kan det være at en vandrestav, som kan klappes sammen, er den rette løsning. Skal du derimod bruge din stok til dagligt derhjemme, er det en klassisk stok, du har brug for.

  • Hvilket materiale skal din stok være i?

Der findes grundlæggende to typer af materialer, som stokke laves i; træ og aluminium. Stokke af træ er som regel en smule billigere end stokke af aluminium. Til gengæld er aluminium også mere holdbart.

  • Skal stokken være sammenklappelig?

Der findes stokke, som kan klappes sammen. Dette kan være en stor fordel, fordi du let kan klappe den sammen og smide den i tasken, når den ikke skal bruges. Dette gør den let at have med på farten eller, når du skal afsted til et arrangement.

  • Hvilket håndgreb skal den have?

Der findes forskellige typer af håndgreb. Her er det vigtig, at du prøver dig frem og vælger det, som du synes føles bedst at holde på.