Blog

Hvorfor flexleasing af biler er så populært

I dag bliver det atter mere populært at leje en bil frem for at købe den, og det er der flere gode grunde til. Vores transportvaner i moderne tider har ganske enkelt ændret sig fra, at vi skal bruge en fast køkkenbil, til at vi skal bruge lidt mere fleksibilitet med vores skiftende kørselsbehov. 

Der kan på sin vis også være argumenter for, at udlejning af biler på samfundsplan er en mere effektiv brug af vores ressourcer: Vi kan klare os med et mindre antal biler, hvis vi kan finde ud af at skiftes til at bruge dem. Dette er en fordel, når det kommer til klimaet. Fleksiblitet er også nøgleordet med flexleasing af biler, som er en populær aktivitet i dag.

Fordele ved flexleasing

I dag tilbyder bl.a. firmaer som Specialcars flexleasing her i landet. Ordningen blev vedtaget i år 2008 i Danmark som et nyt tiltag i registreringslovgivningen. Hovedfordelene ved ordningen går også på registreringsafgiften, der jo som bekendt er meget dyr her i landet – også i forbindelse med normale leasingsaftaler. 

Med ordningen fra 2008 er det muligt at leje en bil, uden at måtte foretage en stor engangsbetaling for bilens registreringsafgift. I stedet kan du betale små bidder af dette beløb, mens du lejer bilen – dette leder i praksis til, at du kan spare penge, både på kortere og længere sigt. Fordelene ved flexleasing af biler kan rundt regnet siges at være:

  • Mindre engangsbetaling i starten og muligvis lavere udgifter på længere sigt.
  • Ordningen giver også mulighed for at skifte mellem køretøjer under lejeaftalen uden “økonomisk straf”. Så du kan skifte en cabriolet om sommeren fx.
  • Muligt at få en lækker bil til billigere penge, da registreringsafgiften håndteres anderledes.

Kom godt i gang med flexleasing af biler

“Hvordan kommer jeg i gang?”, tænker du sikkert. Dette er heldigvis relativt nemt:

  • Du afklarer dine behov med udlejeren, og I finder den helt rigtige bil sammen.
  • I udfærdiger en leasingkontrakt, som dækker rammerne for forløbet.
  • Du nyder godt af din nye bil i udlejningsperioden.
  • Leasingfirmaet hjælper dig dernæst oftest videreekspedering af bilen.