Blog

Hvorfor anskaffe sig et mandolinjern?

Der findes efterhånden utallige af tilbud inden for køkkenredskaber både på nettet og i butikkerne. Der dukker hele tiden nye smarte løsninger op, der skal gøre din madlavningen endnu nemmere. Et redskab, der ikke ligefrem kan siges at være nyt på markedet, er mandolinjernet. Men hvad er det, hvad kan det, og bør du investere i et? Bliv klogere i guiden her.

Et mando-hvad-for-noget?

Måske kender du lidt til køkkenredskabet med det spøjse navn, og det kan være, at du endda har spekuleret på, om du skulle anskaffe dig et. Måske har du spottet det i køkkenskabet hos din madlavningsentusiastiske ven, og undret dig over, hvad det var for en tingest. Eller måske har du netop nu googlet ordet for første gang for at få stillet din nysgerrighed. Hvad end dit forrige kendskab til mandolinjern er, så kan du måske blive lidt klogere her. Med et mandolinjern fra Yeschef kan du rive og snitte ting som grøntsager og hård ost, så det bliver fint og ensartet. Ofte følger der forskellige knive med, som giver forskellige snit.

Fordelene ved et mandolinjern

Det fantastiske ved et mandolinjern er, hvor hurtigt du kan få snittet dine råvarer. Resultatet bliver ensartet – og så sparer du ovenikøbet kræfter, da de skarpe knive gør arbejdet let. Sikkerhedsmæssigt vinder den også på point. Det håndtag, der holder fast i råvaren sikre nemlig, at dine fingre ikke skal i nærheden af bladet.

Et mandolinjern er uden tvivl et praktisk redskab. Spørgsmålet er jo selvfølgelig bare, om du får det brugt. I sidste ende handler det i virkeligheden om, hvilke former for mad, du laver meget.

  • Er du vild med at proppe aftensmaden med grøntsager?
  • Er du typen, der gerne vil lave dine egne pommes frites?
  • Snitter du tit grøntsager til salater eller som tilbehør?

Hvis du kan svare ja til nogle af ovenstående spørgsmål, kunne alt godt tyde på, at et mandolinjern skal på din næste ønskeliste.