Blog

Hvilket trommesæt og hvilket brand bør du vælge?

Følg denne guide for at vælge det perfekte trommesæt til dine behov, uanset om du er nybegynder eller en garvet trommeslager. Som tommelfingerregel bør du have styr på følgende overvejelser inden, at du begynder at se på trommer online eller i butikker:

  • Vil du have et akustisk eller elektrisk trommesæt?
  • Hvad er dit budget?
  • Skal dit trommesæt være fra et bestemt brand?

Akustisk eller elektrisk trommesæt

Der findes to forskellige typer trommesæt: akustiske trommesæt og elektroniske trommesæt. Et elektrisk trommesæt kan stærkt anbefales i nogle bestemte situationer. Du bør eksempelvis købe et elektrisk trommesæt, hvis du bor i en lejlighed og ikke har adgang til et øvelokale, fordi elektriske trommer larmer markant mindre end akustiske trommer. Med elektriske trommer kan du altså undgå at genere naboerne, når du spiller. Hvis du elsker at eksperimenter med elektronisk musik, så vil du nok også få mest glæde af et elektrisk trommesæt. Trommeslagere, der er vant til at spille på et akustisk trommesæt oplever ofte at det er vanskeligt at vende sig til lyden fra et elektrisk trommesæt. Derudover vil det også føles meget anderledes at spille på et elektrisk trommesæt end det gør at spille på et akustisk trommesæt.    

Trommesæt prisen

Prisen for et trommesæt afhænger selvfølgelig af kvaliteten. Hvis man eksempelvis ser på trommer fra Drum Limousine, så ligger prisen på mellem 999 kr. til over 42.000 kr. De billige trommesæt kan inkluderer færre trommer og er ofte lavet af billigere materialer, som birketræ, akryl eller agathis træ. Træmmesættene i de høje prisklasser er derimod lavet af høj kvalitet materialer som nordamerikansk ahorn. De dyre trommesæt har dog ofte også en længere holdbarhed og en bedre lyd end de billige trommesæt.    

Drum Limousine trommesæt

Hvis du er i tvivl om, hvilket brand dit trommesæt skal købes fra, så kan Drum Limousine trommesæt stærkt anbefales. Siden 1999 har Drum Limousine produceret høj kvalitet og moderne trommesæt, der i dag anvendes at en lang række kendte trommeslagere, herunder Laust Sonne (D-A-D), Morten Thorhauge (Carpark North), Søren Arnholt (Nephew) og Troels Møller Hansen (Alphabeat). Deres udvalg af akustiske trommesæt inkluderer over 100 forskellige trommesæt i mange forskellige prisklasser, så der er noget til ethvert budget.