Blog

Hvad er værd at se i Cape Town?

Det er et fantastisk bybillede, du går ind til, når du træder ind ad Cape Towns smukke stræder. En af de sydligste storbyer i Afrika og lige nord for Kap Det Gode Håb, rig på tragisk historie, fantastiske kulinariske oplevelser og så arkitektur, der ikke er lig noget, du vil finde i Europæiske byer som Rom, Paris eller Madrid. Det er en perle i Sydafrika, som alt for mange danskere ikke når at opleve, og det skal Cape Town. Opleves. 

En gave til ganen

Der er nogle helt fantastiske kulinariske oplevelser, som ikke bare er værd at opleve i Cape Town. Byen er kendt for en stor vinkultur, som også har spredt sig til Europa, hvor der bliver importeret meget vin fra Cape Town. Når du skal nyde et glas af Cape Towns mange fine vine, så giver det dig samtidig anledningen for at opleve maden. Tag til madbasaren eller få dig en Gatsby-sanwich. Der er mange retter, du aldrig ville smage i Europa, så gå på opdagelse i menukortet, og slå dig løs i madbasaren.

Uforlignelig arkitektur

Hvis du på en hurtig internetsøgning finder et helikopterbillede af Cape Town, er det første, der springer i øjnene, en kurvet, hvid oval. Det er fodboldstadionnet i Cape Town, der blev bygget til Verdensmesterskabet i 2010. Selvom stævnet slut, så er det virkelig et besøg værd alle, der ønsker at opleve et stadion uden sammenligning. De kridhvide linjer giver en følelse af storhed, når du træder ind på stadionnet. Nogle andre arkitektoniske oplevelser er:

  • Slavehytten
  • St. George’s Cathedral
  • Groote Kerk
  • Parlamentsbygningen
  • Rådhuset

Alle bygningerne er storslåede på hver sin vis, og det er absolut et besøg værd, hvis du vil på en rundtur i Cape Town. 

Historie, der skal opleves

Når du kigger på nogle af de arkitektoniske vidundere, så rynker du måske brynene, fordi de hedder noget som ”Slavehytten” og ”Groote Kerk”. Sidstnævnte har en hollandsk klang, og navnet stammer fra ’afrikaan’, som blev talt af den hvide overklasse i Sydafrika, der styrede den sorte befolkning med jernhånd og næsten ikke eksisterende menneskerettigheder. Apartheid blev det racistiske regime navngivet, og det blev håndhævet i stor stil i Cape Town. Sådan er det heldigvis ikke længere, men det er virkelig en blodig historie med store helte og forfærdelige fortællinger, som du kan få fortalt i byens museer bedre, end du nogensinde vil kunne læse dig frem til på internettet.