Blog

Guide til et bedre indeklima i din bolig

En af de faktorer, der påvirker vores sundhed, men som vi ofte overser, er indeklimaet i vores hjem. Et godt indeklima er vigtigt for dig og din families sundhed. Hvis indeklimaet er dårligt kan man risikere at opleve symptomer som irriterede øjne, hovedpine og hoste. Der er dog heldigvis effektive måder at sikre et godt og sundt indeklima. 

Få installeret et ventilationsanlæg og udskift regelmæssigt filtrene

Med et ventilationsanlæg gør du det nemt for dig selv at få et godt og sundt indeklima. Ventilationsanlægget sørger nemlig hele tiden for at luftkvaliteten i hjemmet er god. Et ventilationsanlæg renser luften inden, at det kommer ind i boligen. Derved undgår du at skadelige partikler kommer ind i dit hjem. Det er især en god idé at investere i et ventilationsanlæg, hvis nogle i boligen har pollenallergi eller andre sygdomme i luftvejene, eller hvis I bor i et meget forurenet område. 

Filteret til dit ventilationsanlæg

Et filter til ventilationsanlæg er et filter, som opsamler de fleste skadelige partikler fra luften, så de ikke kommer ind i hjemmet. For at filtret virker optimalt er det dog vigtigt, at det udskiftes regelmæssigt. Med jævnlig udskiftning af filtret kan et ventilationsanlæg være en fordel for folk med pollenallergi, fordi ventilationsanlægget også reducerer mængden af pollen i luften. Der findes flere forskellige typer filtre til ventilationsanlæg, men du bør købe et filter, der passer til det type ventilationsanlæg, som du har valgt. Hvis du eksempelvis har valgt et genvex ventilationsanlæg, så find det genvex filter, der passer til netop den model, som du har købt. Derved sikrer du at filtret passer og at det virker optimalt. 

Andre måder at opnå et sundt indeklima

For at opnå et endnu sundere indeklima kan du supplere dit ventilationsanlæg med regelmæssig udluftning og luftrensende planter. Medmindre du bor i et meget forurenet område, så er normal udluftning med åbne vinduer altid en effektiv måde at skabe et godt indeklima. Dette renser dog ikke luften fra pollen og andre skadelige luftpartikler. Derudover har nogle planter en luftrensende effekt, så de kan også bidrage til et sundt indeklima, selvom de ikke vil være lige så effektive som ventilationsanlægget.