Blog

Guide: Sådan bliver du klar til din første fisketur

Du kender måske til det, at du rigtig gerne vil ud og fiske, men du er i tvivl om, hvad for noget udstyr du har brug for til turen. Der findes rigtig meget forskelligt udstyr, og derfor kan det hurtigt virke som en jungle at finde rundt i. For at gøre det lettere for dig, får du her et par idéer til, hvad for en slags fiskestang, line, blink og hjul, du har brug for, når du skal på din første fisketur.

Først og fremmest skal du være klar over, at der findes rigtig mange forskellige typer af fiskeri, og det udstyr du skal bruge, afhænger i høj grad af, hvor du skal fiske og hvad for nogle fisk du gerne vil fange. De fleste mennesker vælger spinnefiskeri, hvor du kaster dit blik ud og spinner det ind igen. Der er mange fordele forbundet med denne type fiskeri. Først og fremmest er det forholdsvis nemt at lære, og så er det billigt at komme i gang.

Valg af udstyr

Inden du kan komme på din første fisketur, skal du selvfølgelig have noget udstyr, du kan bruge. Det kan være fristende at bruge mange penge, så du får det bedste udstyr, men det er altså ikke nødvendigt i starten.

Til at starte med har du blot brug for:

  • En spinnestang som bør være 7-9 fod. Køb fiskestænger online og få professionel vejledning til netop den fiskestang der er bedst for dig og dine behov.
  • Stangen bør have en kastevægt på 5-30 gram
  • Et fiskehjul som består af et håndtag, en spole, en bøjle og en bremse
  • En fiskelinje som bør være så tynd som muligt. Det gør nemlig, at du kan kaste længere og have mest mulig line på din spole
  • Du skal også brug et blink og det skal helst være et blink, som egner sig til den type fisk du ønsker at fange

Når du har ovenstående på plads, er du klar til at tage på din første fisketur. Hvis du fisker med andre, kan du altid spørge dem til råds, hvis du vil have bedre eller anderledes udstyr.