Blog

Gode råd til brug af hylder i hjemmet

Uanset om du står midt i en flytning og skal til at indrette dit nye hjem fra bunden, eller om du blot ønsker lidt fornyelse i dine velkendte omgivelser, så kan hylder være med til at give dig lige netop det, du søger. Hylder kan have mange forskellige funktioner, og der er derfor ingen grænser for, hvordan du kan sammensætte dem. Udnyt det skjulte potentiale i dine rum igennem et intelligent valg af hylder, der kan skabe liv og dynamik i et ellers stillestående rum.

Vælg dine hylder med omhu

Når du står overfor valget af nye hylder, er det vigtigt, at du hele tiden har dine omgivelser in mente. Husk at der meget gerne skal være en rød tråd igennem alle dine rum – fx igennem materialevalg, farver og stilistik. Dette går igen i alle hjemmets rum, hvor du kan bruge hylder til diverse formål:

  • Stuen – det er med stor sandsynlighed oftest her, at du oplever, at det for alvor kan være en udfordring at få udsmykket de store hvide vægge. Her er det oplagt at bruge hylder til både pynt og opbevaring.
  • Spisetuen – find flotte hylder til opbevaring af vin, vinglas eller andet til middagen. En lille hylde til en stilfuld lysestage vil skabe varme og hygge under måltiderne.
  • Køkkenet – selvom du måske ikke har meget vægplads, kan du med fordel købe små hylder til dit køkken, så du kan opbevare fx krydderier, urter eller små blomster.
  • Kontoret – hylder kan have en rigtig god funktion på dit kontorværelse, så du kan få meget af dit rod fra skrivebordet placeret op på et hyldesystem.

Slip kreativiteten løs med et hyldesystem

Du kan i stedet for blot at købe en enkelt hylde ligeledes købe flere hylder til din væg, så du får en kombination af forskellige hylder i et større hyldesystem. Dette er ideelt for dig, der mangler noget fylde og pynt til en stor, hvid væg – fx i stuen. Du kan eksperimentere med forskellige størrelser og en usymmetrisk sammensætning, der gør, at der skabes fornyet liv og bevægelse på din væg.